Hj.Hadi dan sekutunya terkapai-kapai.

 

Nasruddin Tantawi@Tom Tom Bak

Nasruddin Tantawi@Tom Tom Bak

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tindakan Hj.Hadi menarik balik pandangannya berkaitan Kerajaan Perpaduan (Unity Government) setelah ditegur oleh Tok Guru Nik Aziz sebelum Muktamar menyebabkan beliau menang tanpa bertanding. Tak ada seorang pun ahli-ahli PAS yang mahu menentangnya setelah beliau menarik balik cadangan perlaksanaan Unity Government. Malangnya, selepas diumumkan keputusan pilihanraya oleh Mustafa Ali dan Nasharuddin Mat Isa mula berperanan gila dengan restu Hj.Hadi untuk memperkatakan kembali tentang Unity Government. Masa itulah dapat dilihat seolah-olah keikhlasan Tok Guru Nik Aziz dipermainkan oleh Hj.Hadi dan sekutunya. Mungkin dengan tektik  ini Hj.Hadi dan konconya menyangka Tok Guru akan mengalah.  Namun jangkaan mereka meleset kerana Tok Guru Nik Aziz sebenarnya seorang intelektual Islam yang berjiwa kental dan pantang berundur jika dia berada di pihak yang benar.

Setelah menyedari muncul pelbagai bentuk tentangan daripada ahli-ahli PAS di semua peringkat, Hj.Hadi dan para sekutunya mulai merubah strategic. Mereka meminta agar ahli-ahli PAS menututp mulut dan tidak memperkatakan tentang unity government. Hj.Hadi mula berdolak dalik, kononnya idea mengenai Kerajaan Perpaduan hanya satu saranan sahaja meskipun sebenarnya dia sendiri sentiasa berusaha melaksanakannya.  Yang paling teruk sekali ialah Nasaruddin Tantawi@Tom Tom Bak yang membela Hj.Hadi secara membuta tuli kononnya tidak boleh ditentang pandangan Hj.Hadi tersebut  kerana beliau itu seorang alim dan bukannya orang jahil. Buat pengetahuan umum, Tantawi@Tom Tom Bak ini adalah menantu kepada Ustaz Wan Daud bin Wan Jusoh (iaitu abang kepada YB Wan Ismail Wan Jusoh). Nasaruddin Tom Tom Bak kena faham; orang alim yang  suka memutar belitkan fakta hingga merosakkan parti secara total adalah lebih teruk daripada orang yang jahil !!!!! Zaman dulu Abu Jahal dilabelkan sebagai orang jahil bukan kerana dia buta huruf, bukan kerana dia tidak terpelajar, bukan kerana tidak berharta tetapi kerana dia tahu tentang kebenaran dan suka berputar belit serta sentiasa berusaha menolak kebenaran tersebut.

Tindakan membuta tuli Tantawi@Tom Tom Bak itu juga sama dengan watak Nasaruddin oghe tidok segar seperti mana senikata dikir barat yang didendangkan oleh Halim Yazid dalam albumnya, Inovasi.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: