Penyokong PAS mengganas di Bagan Pinang?

Penyokong Pas Bagan Pinang ganas – Abdul Azeez

Datuk Seri Ismail Sabri

Datuk Seri Ismail Sabri

PORT DICKSON 3 Okt. — Tindakan provokasi sekumpulan lelaki dipercayai penyokong Pas mengeluarkan kata-kata kesat malah menumbuk seorang anggota Majlis Tertinggi UMNO mencemarkan proses penamaan calon pilihan raya kecil Bagan Pinang hari ini.

Insiden sama turut melibatkan Menteri Perdagangan, Koperasi dan Kepenggunaan, Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob yang nyaris-nyaris mengalami nasib sama ketika menuju ke pusat penamaan calon di Dewan Majlis Perbandaran Port Dickson (MPPD) di sini.

“Ini bukan budaya kita, ini budaya samseng,” kata Abdul Azeez Abdul Rahim kepada pemberita di luar Dewan MPPD sejurus insiden berlaku.

Abdul Azeez, yang juga Ketua UMNO Bahagian Baling, kesal dengan insiden yang beliau sifatkan paling teruk pernah dialaminya sejak mengikuti 11 pilihan raya kecil sebelum ini.

Beliau berkata, sekurang-kurangnya sembilan penyokong Pas melepas tumbukan ke bahagian belakang lehernya sambil menunjukkan tompok-tompok kemerahan kesan pukulan di bahagian berkenaan kepada pemberita.-Bernama

 

Towardsmardhatillah: Cerita ini turut disebarkan oleh Datuk Seri Ismail Sabri menerusi sidang media. Persoalannya; benarkah Abdul Azeez ditumbuk oleh para penyokong PAS? Jika benar, mengapa mereka yang dituduh tidak ditangkap pada masa kejadian tetapi sebaliknya pihak Barisan Nasional terus membuat laporan polis? Bukankah pada masa itu semua pemimpin UMNO diawasi oleh pihak polis dan juga pengawal-pengawal peribadi masing-masing? Memang sah ada sesuatu yang tak kena dengan berita penyokong PAS mengganas nih!!!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: