Siapa pemilik Honda elyson ini?

Sila baca laman web ini

http://www.malaysiawaves.com/2009/12/siapa-pemilik-honda-elyson-ini.html

Towardsmardhatillah:  Ada seorang rakan bertanya kepada saya “Siapakah pemilik kereta Honda Elyson nombor plet PAS 17? Saya jawab “Ambo tak tahu siapa pemiliknya. Cuma ambo difahamkan  bahwa Nik Abduh bin Nik Abdul Aziz lebih mengetahui tentang kereta ini. Betul ataupun tidak…ambo sendiri pun tak tahu”.

Advertisements

2 responses to this post.

  1. Posted by ibni-baittutah on 7 February 2010 at 3:08 pm

    Tak kira lah kalau gaji dia wakil rakyat ke…gaji kerani ke…kalau dia mampu kit-kita jangan dengki sudah. kalau bela kambing pakai kereta tu, dah orang mengata lagi mengundang fitnah di buatnya. lagi pun kalau pakai kereta tu, setakat bela kambing, walau pun mampu lebih baik jangan. Membazir satu hal, takot-takot tak sampai setayreng dia dengan padel dia. Biar duit banyak bela kambing dari buang duit tak tentu pasal. Boleh simpan duit banyak, boleh pegi haji sepuluh kali, kahwin 4 lagi pung takpe dari beli benda-benda tak berfaedah.

    Reply

  2. Posted by ibni-baittutah on 7 February 2010 at 3:08 pm

    Kepada Pecinta Wang Ehsan bukan Becinta Royalty.

    Wang Ehsan DiUtamakan…..Royalty Di Jahanamkan.

    Lepas dapat Wang Ehsan…
    1. Nanti buat:…. Stadium baru kat Kelantan yeee…
    2. Buat…Tempat bus stand baru…tapi jangan tunggu bus kat bawah dia silap-silap bocor kepala hotak ko.
    3. Buat bumbung tempat letak kereta pejabat negeri ye…nanti jangan lupa beli insurance banyak-banyak, mahal-mahal kereta ko atau motor ko tu…nanti dapat claim balik duit insurance.
    4. Buat bazaar ada kolam mandi di atas dia…kat bawah pun dapat rasa air jugak, kalau ko tak dapat mandi kat kolam tu…dengan bawah pun boleh rasa air kolam dari kat atas tu.
    5. Buat Replika tau banyak-banyak…boleh main sorok-sorok…budak-budak suka pegi kat situ nanti…jangan lupa pakai helmet kat kepala, baik-baik terhantuk kepala nanti. Jangan selalu sangat masuk kat dalam replika tu, kacau je mat lempek lak dengan labu-labunya.
    6. Buat jembatan…tapi jangan lupa bawa pelampung kecemasan nanti…demi langkah-langkah keselamatan.Bawah tu jembatan tu dalam, nampak air dia.

    Jangan lupa join dengan depa ya….
    Dekat Terengganu semua dah ada tu benda-benda tu. Hasil wang Ehsan…bukan Royalty tau.
    Kelantan je belum ada lagi macam Terengganu dapat.
    Cakap dekat dia orang ye.
    Jangan mintak royalty…minta wang ehsan, nanti dapat buat projek tu. Alah kalau runtuh pun dapat wang ehsan juga lagi sampai 2 billion pun takpe nak jadi gantirugi balik.
    Wang ehsan 20 juta je….nanti boleh repair balik kalau runtuh…tak kira samapi 2 billion pung takpe.

    Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: