150m-long skylight comes crashing down at new bus terminal

KUALA BERANG: Another roof of a public building has collapsed in Terengganu, just six months after the roof of the state’s main stadium gave way.

Yesterday, the 150m-long glass roof of the soon-to-be-opened express bus and taxi terminal here collapsed, sending hundreds of sheets of glass crashing down.

Four workers suffered cuts from the broken glass.

Terengganu has been hit by a spate of revelations about buildings with shoddy construction.

Besides the Sultan Mizan Zainal Abidin Stadium (pic right), defects have also been found in the Batu Burok Aquatic Complex and the Sultan Mahmud Airport terminal.

Related Story:
Four injured in collapse

Picked from: http://thestar.com.my/news/story.asp?file=/2009/12/22/nation/5349595&sec=nation

2 responses to this post.

  1. Posted by ibni-baittutah on 6 February 2010 at 12:14 pm

    pasal wang ehsan lah tu. kalau royalty tak jadi macam ni.duit tak halal, dulu ulamak di sanggah pasal nak tuntut royalty nak pembagunan dakwah dan negeri. last sekali semua runtuh. Sekarang ni be come kelantan, ada satu orang lagi ulamak yang hendak di sanggah. kalau jadi Wang ehsan, tak percaya tengok lah akan jadi macam terengganu. silap-silap buat projek pembagunan dan pemasaran budu pun akan runtuh kalau Allah nak beri.

    Reply

  2. Posted by ibni-baittutah on 7 February 2010 at 3:02 pm

    Kepada Pecinta Wang Ehsan bukan Becinta Royalty.

    Wang Ehsan DiUtamakan…..Royalty Di Jahanamkan.

    Lepas dapat Wang Ehsan…
    1. Nanti buat:…. Stadium baru kat Kelantan yeee…
    2. Buat…Tempat bus stand baru…tapi jangan tunggu bus kat bawah dia silap-silap bocor kepala hotak ko.
    3. Buat bumbung tempat letak kereta pejabat negeri ye…nanti jangan lupa beli insurance banyak-banyak, mahal-mahal kereta ko atau motor ko tu…nanti dapat claim balik duit insurance.
    4. Buat bazaar ada kolam mandi di atas dia…kat bawah pun dapat rasa air jugak, kalau ko tak dapat mandi kat kolam tu…dengan bawah pun boleh rasa air kolam dari kat atas tu.
    5. Buat Replika tau banyak-banyak…boleh main sorok-sorok…budak-budak suka pegi kat situ nanti…jangan lupa pakai helmet kat kepala, baik-baik terhantuk kepala nanti. Jangan selalu sangat masuk kat dalam replika tu, kacau je mat lempek lak dengan labu-labunya.
    6. Buat jembatan…tapi jangan lupa bawa pelampung kecemasan nanti…demi langkah-langkah keselamatan.Bawah tu jembatan tu dalam, nampak air dia.

    Jangan lupa join dengan depa ya….
    Dekat Terengganu semua dah ada tu benda-benda tu. Hasil wang Ehsan…bukan Royalty tau.
    Kelantan je belum ada lagi macam Terengganu dapat.
    Cakap dekat dia orang ye.
    Jangan mintak royalty…minta wang ehsan, nanti dapat buat projek tu. Alah kalau runtuh pun dapat wang ehsan juga lagi sampai 2 billion pun takpe nak jadi gantirugi balik.
    Wang ehsan 20 juta je….nanti boleh repair balik kalau runtuh…tak kira samapi 2 billion pung takpe.

    Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: