Apa nak jadi nih???

KUALA TERENGGANU – Jika Pesuruhjaya Pas Terengganu, Datuk Harun Taib sebelum ini mendedahkan terdapat kumpulan tertentu dalam UMNO sanggup bekerjasama memenangkan parti pembangkang pada pilihan raya umum nanti, semalam, kepimpinan UMNO pula mendakwa perkara sama.:Sambil mengakui terdapat kumpulan tertentu dalam Pas bersedia berbuat demikian, Ketua UMNO Bahagian Kuala Terengganu, Datuk Wan Ahmad Farid Wan Salleh berkata, kerjasama yang akan diadakan nanti boleh membantu pihak Barisan Nasional (BN) mengekalkan pemerintahan negeri ini dengan kemenangan majoriti dua pertiga.

Menurutnya, kumpulan Pas yang menyokong UMNO itu wujud di beberapa bahagian di negeri ini selepas kecewa dengan tindakan kepimpinan parti itu bekerjasama dengan DAP yang jelas menolak Islam.

“Mereka kecewa dengan tindakan pemimpin Pas yang menolak UMNO tetapi rela bekerjasama dengan parti yang cuba menolak Islam dan mengatakan langkah mayat mereka dahulu (jika mahu membina negara Islam),” katanya ketika ditemui pada Majlis Perasmian Hari Potensi Kanak-kanak Tabika Kemas Parlimen Kuala Te�rengganu di Perbadanan Perpustakaan Awam Terengganu, di sini, semalam.

Beliau berkata demikian ketika diminta mengulas mengenai kenyataan Harun sebelum ini yang mengatakan Pas mengadakan pakatan dengan kumpulan tertentu dalam UMNO bagi mengukuhkan :kedudukan parti itu di negeri ini pada pilihan raya umum akan datang.

Harun turut mengakui, kerjasama itu diadakan dengan mereka yang sudah hilang harapan dan kepercayaan terhadap kepimpinan UMNO Terengganu.

Wan Ahmad Farid berkata, beberapa individu dalam Pas terutama yang menentang kumpulan Erdogan ada berjumpa dengannya dan menzahirkan kekecewaan terhadap kepimpinan parti itu.

“Saya fikir kekecewaan individu :berkenaan boleh digunakan bagi membolehkan UMNO mempertahankan majoriti dua pertiga.

“Jika Harun berani mengumumkan nama individu yang sudi memberi kerjasama dengan Pas, saya tidak akan teragak-agak mendedahkan individu yang memberi sokongan kepada UMNO,” katanya.

Dipetik dari:  http://www.sinarharian.com.my/terengganu/content/story7549704.asp

Baca juga entry di bawah ini;

http://www.sinarharian.com.my/terengganu/content/story7548533.asp

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: