Berkhidmatlah sebaik mungkin

Rakyat dah mula loya dengan auta politicking daripada mana-mana parti politik terutama sekali daripada kalangan wakil-wakil rakyat. Para wakil rakyat sepatutnya bila dah dapat mandate daripada rakyat, cubalah berusaha sebaik mungkin berkhidmat demi kemaslahatan rakyat. Janganlah hanya tahu mengambil kesempatan nak bermewah-mewah dan bermegah-megah dengan kesenangan yang diperolehi melalui tittle “YB”. Gunakanlah otak dan perahkanlah idea-idea yang bernas untuk dikongsi bersama. Jangan cuma tahu auta politicking dengan menghentam parti-parti lawan. Yang paling penting sekali; parti-parti yang berada dalam Pakatan Rakyat janganlah bersikap macam wakil-wakil rakyat Barisan Nasional. Kalau ada juga yang masih suka mengekalkan perangai hodoh tuh, rasanya lebih baik letak jawatan dan terus aje sertai UMNO dan Barisan Nasional. Buat menyampah aje!!!

Dekat-dekat musim pilihanraya parti-parti pembangkang mulai nak tarikan undi orang awam dengan kempen Pakatan Rakyat untuk rakyat. Manakala Barisan Nasional pula mengempen 1Malaysia ….Rakyat di dahulukan. Semua slogan-slogan nih adalah hamprak jika lepas menang dan berjaya jadi wakil rakyat tapi cuma duk goyang kaki dalam bilik hawa dingin aje. Jarang-jarang sekali tuh keluar juga pergi ceramah politik untuk hentam parti lawan….ataupun ada juga yang Cuma tahu hentam parti lawan dalam Dewan Rakyat ataupun Dewan Undangan Negeri. Cukup bulan dapat gaji lumayan….itu aje yang mampu dilakukan…kesian betul nasib rakyat di bawah. Paling teruk lagi bila musim pilihanraya, ramailah wakil-wakil rakyat yang menabur janji tapi tak ditepati. Janji di musim pilihanraya yang lepas belum tertunai… kini dah nak tiba musim pilihanraya yang baru pula mulalah menabur janji baru pula. Bagi wakil rakyat species nih “Apa yang penting kerusi mesti dipertahankan!!!Nak jadi apa pun jadilah!!!”

Cuba ketepikan nafsu ammarah dan berkhidmatlah sebaik mungkin agar hidup kita semua akan diredhai oleh Allah Subhanahu wa Taala.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: